Detta packar du i din bb väska till bebis!

Är ni i slutet av er graviditet? Då är det äntligen dags att packa er bb väska! Vi har tillsammans med Polarn O. Pyret samlat våra bästa tips på vad bebisen behöver ha med sig i bb-väskan.

Att packa sin bb-väska kan vara en emotionell resa för många. Det är ett tecken på att er lilla familj ska bli större och när vi packar väskan blir det tydligt att en till person snart är här med oss. Men att veta vad man ska packa i bb-väskan en vanlig fråga hos många förstagångsföräldrar. Och frågorna kring väskan kan vara både stora och små! För att underlätta för er har vi tillsammans med Polarn O. Pyret tagit fram en guide för hur ni kan tänka när ni ska packa till er nya lilla familjemedlem.

Polarn O. Pyret har sedan starten 1976 varit experter på baby & barnplagg. Alla baby-plagg är GOTS-certifierade, vilket ger er en trygghet i att de är helt fria från kemikalier. Klicka här för att komma till Polarn O. Pyrets sortiment!

Packningslista till förlossningen för din bebis:

2 omlottbodies
Bodies är det vanligaste plagget för små bebisar då de håller den lilla magen varm. Med Polarn O. Pyrets enkla omlottöppning underlättar de påklädningen då ni slipper dra bodyn över det lilla huvudet. Polarn O. Pyrets bodies har även extra mjuka sömmar som är skonsamma för bebisens hud. Flera bodies är förlängningsbara med en extra rad tryckknappar – vilket innebär att en storlek lätt kan anpassas till en större storlek. Så smidigt med två storlekar i en och perfekt när man inte riktigt vet vilken storlek bebisen har från födseln!

2 par byxor
Mjuka byxor är ett måste i bb-väskan och Polarn O. Pyrets byxor har samma mjuka sömmar som deras bodies. Även byxorna är likt alla babyplagg tillverkade i GOTS-certifierade tyger. Det flesta av PO.Ps byxor till nyfödda har en mjuk mudd i midjan vilket är skonsamt för små känsliga bebismagar samt nedvikbara muddar i benslut, vilket ger byxorna en längre livslängd då du enkelt kan förlänga längden på byxbenet.

1-2 par strumpor
Det är för många en utmaning att hitta strumpor som sitter kvar på de små sprattlande fötterna, men Polarn O. Pyrets strumpor är lösningen. Deras strumpor finns i flera material och lilla mudden gör passformen perfekt för nyfödda små fossingar!

1 mössa oavsett årstid!
Det är inte bara urgulligt med små mössor på nyfödda bebisar, de fyller även flera funktioner som är att hålla kylan borta samt skyddar barnets känsliga huvud mot solljus. Polarn O. Pyret har alternativ för alla tillfällen; tunna mössor i både GOTS-certifierad bomull eller RWS certifierad ull som båda passar utmärkt året om. Samt hjälmmössor för den som vill att mössan sitter på plats, något som är perfekt i bärsjal eller bärsele då mössan gärna glider upp!

1-2 filt(ar)
Ni har säkert hört av andra föräldrar att man inte kan ha för många filtar? Vi vill nog påstå att det stämmer! Polarn O. Pyrets klassiska filtar i GOTS-certifierad bomull är perfekt för alla tillfällen oavsett årstid.

Utöver de kläder ni behöver ha med er till bebisen, kan även detta vara bra att ha med till förlossningen:

 • Tvätt-/våtservetter
 • Ett par blöjor för hemfärden (de flesta sjukhus brukar tillhandahålla blöjor på plats, men läs på vad som gäller för just din region)
 • Mjukgörande kräm
 • Babyskydd för hemresa i bil
 • Packning för mamma och partner

Polarn O. Pyret erbjuder en design som tål att älskas, slitas, tvättas och med fördel ärvas. Deras mål är att varje plagg ska bäras av minst tre barn. Detta för att du som konsument inte ska behöva köpa fler plagg än nödvändigt, vilket sparar på både plånboken och jordens redan pressade resurser. Polarn O. Pyret erbjuder också second hand-försäljning både online och i alla butiker, där du både kan köpa och sälja begagnade PO.P-plagg! Perfekt sätt att komplettera minstingens garderob första tiden, för att sedan låta kläderna gå i arv till nästa familj.

Om du vill ta del av hela babysortimentet hos Polarn O. Pyret för att bebisen ska vara kittad med kläder till BB och tiden efter – klicka här!

Många föräldrar känner en stark oro för sina barn. Här kan du läsa om oro den första tiden med bebis.

Du kanske även är intresserad av

 • Guide: Så tecknar du en gravidförsäkring

  Sponsrat av Länsförsäkringar Att teckna en gravidförsäkring är något alla gravida bör göra! Och gärna så tidigt som möjligt i graviditeten då den måste vara tecknad för att man ska ha rätt till ersättning om något oförutsägbart händer. Försäkringar kan…
 • Sexliv efter förlossningen

  Många gravida funderar på när det är okej att ha sex efter förlossningen. För en del sker det snabbt och för andra tar det längre tid. Att få barn är en stor omställning, och det är inte alls ovanligt att…
 • Träna efter förlossning: Bra övningar

  När du väljer att börja träna efter din förlossning avgör du helt själv. Återhämtning efter graviditet och förlossning är högst individuell. Nedan berättar vi om vad som kan vara bra att tänka på och vilka steg du ska ta i…
 • Vad är foglossning?

  Foglossning när du är gravid är något många drabbas av. När man pratar om foglossning inom vården benämner man det som bäckensmärta eller bäckenbottenrelaterad smärta. Så, hur känns foglossning? När du är gravid blir kroppens leder rörligare, det är för…
 • Bäckenbottenträning som gravid – Bra övningar

  Har du drabbats av foglossning (bäckensmärta) under din graviditet? Foglossning är vanligt men kan göra väldigt ont och hindra dig från att leva ett normalt liv. Det finns dock övningar och träning som kan underlätta för din foglossning under graviditeten…
 • Högt blodtryck = Hypertoni

  Som gravid finns det en risk att få högt blodtryck och organpåverkan, så kallad havandeskapsförgiftning eller preeklampsi. I den här artikeln går vi igenom och beskriver vad havandeskapsförgiftning är. Högt blodtryck (hypertoni) under graviditet förekommer i Sverige i ungefär åtta…

  Baby Journey är framtagen för att minska ensamheten under en graviditet och öka samhörigheten bland gravida kvinnor och partners.

  Villkor

  Ladda ned vår app här
  Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

  Copyright © Baby Journey