Ta hand om dig själv första tiden som nybliven mamma

Låt oss prata lite om tiden efter förlossningen. Förmodligen den minst glamorösa tiden i en kvinnas liv, men också den mäktigaste. Du har inte bara fått med dig en bebis hem utan även klivit in i rollen som nybliven mamma. Det är en stor tid, samtidigt som du kanske känner dig obekväm, sårbar och trött. Därför vill vi tillsammans med Frida Mom lyfta hur du kan underlätta tiden efter din förlossning.

Under graviditeten ligger mycket fokus på att man som gravid ska göra alla “rätt”; äta rätt kost, få i sig vitaminer, röra på sig lagom mycket och så vidare. Och visst är det nästan komiskt hur det över några timmar kan gå från 100 % fokus på den gravida kvinnan till nästintill obefintligt fokus när den lilla kommit till världen.

Efter en förlossning kretsar allt kring det nyfödda lilla livet, och mamman glöms lätt bort. Det är inte enbart din omgivning som plötsligt glömmer bort mamman till förmån för nykomlingen, utan mammor överlag sätter sig gärna åt sidan för att kunna fokusera på nya familjemedlemmen. Men vi får inte glömma bort att när vi kommer hem med en liten bebis kommer vi även hem som nybliven mamma. Din introduktion till moderskapet är också ny, så låt den ta tid och ta dig tid att ta hand om dig själv längs vägen.

5 lager av lättnad som nybliven mamma

Frida Mom finns med dig från första värken till första toalettbesöket efter förlossningen och under din första tid postpartum. Med Frida Mom´s kit som ger dig 5 lager av lättnad kan du underlätta tiden efter din förlossning. Vi går igenom produkterna steg för steg:

Steg 1: Mamma-duschen
Mamma-duschen borde vara lika självklar som en tandborste i necessären. Efter förlossningen kan du känna obehag och svullnad i underlivet, vilket är fullt normalt. En del upplever även att det är obehagligt eller smärtsamt att torka sig. Men med denna mamma-dusch är dessa obehag nästintill bortblåsta. Du duschar enkelt rent ditt underliv efter ditt toalettbesök, eller om du känner att du bara vill skölja dig. Betydligt smidigare än att behöva hoppa in i duschen efter varje toalettbesök! Lita på Frida Mom, ditt underliv kommer tacka dig!

Steg 2: Engångstrosor – en riktig life saver
Dem berömda nättrosorna – antingen älskar man dem eller så hatar man dem. Frida Mom har tagit fram en uppdaterad version, ett par engångstrosor med hög komfort och i luftigt material. Det finns många fördelar med att ha engångstrosor efter en förlossning: de skydd som krävs när man har avslag sitter mycket bättre och det upplevs inte alls lika instängt som det kan göra i vanliga trosor. Dessa engångstrosor finns i två olika versioner, en version för dig som fött vaginalt och en version med högre midja för dig som fött med kejsarsnitt.

Steg 3: Snabbkylande maxibindor
Har du hört talas om snabbkylande maxibindor? Dessa bindor är revolutionerande, de lindrar värk och svullnad på ett helt magiskt sett efter din förlossning. Låt din vagina få känna sig som sig själv igen, även om det tar tid att läka helt så kan känslan få bestå en stund under tiden du läker.

Steg 4: Kylande trollhassel-pads
Dessa underlivs-pads kan du byta varje gång du byter maxibinda för en skön svalkande effekt för hela underlivet. Dessa kan med fördel användas tillsammans med Frida Moms trollhassel-skum som du kan läsa mer om i punkten nedan!

Steg 5: Uppfriskande trollhassel-skum
Vi behöver inte längre sticka under stolen med att det är vanligt att känna obehag i underlivet efter sin förlossning. Med Frida Moms trollhassel-skum kan du uppleva en omedelbar kylande effekt samt uppfriskande känsla precis där du behöver det från snippa till rumpa.

Låt Frida Mom få bli en del av din återhämtningsprocess, glöm inte att mammor också är viktiga!

Här kan du läsa om träning efter förlossningen.

 

Du kanske även är intresserad av

 • Guide: Så tecknar du en gravidförsäkring

  Sponsrat av Länsförsäkringar Att teckna en gravidförsäkring är något alla gravida bör göra! Och gärna så tidigt som möjligt i graviditeten då den måste vara tecknad för att man ska ha rätt till ersättning om något oförutsägbart händer. Försäkringar kan…
 • Sexliv efter förlossningen

  Många gravida funderar på när det är okej att ha sex efter förlossningen. För en del sker det snabbt och för andra tar det längre tid. Att få barn är en stor omställning, och det är inte alls ovanligt att…
 • Träna efter förlossning: Bra övningar

  När du väljer att börja träna efter din förlossning avgör du helt själv. Återhämtning efter graviditet och förlossning är högst individuell. Nedan berättar vi om vad som kan vara bra att tänka på och vilka steg du ska ta i…
 • Vad är foglossning?

  Foglossning när du är gravid är något många drabbas av. När man pratar om foglossning inom vården benämner man det som bäckensmärta eller bäckenbottenrelaterad smärta. Så, hur känns foglossning? När du är gravid blir kroppens leder rörligare, det är för…
 • Bäckenbottenträning som gravid – Bra övningar

  Har du drabbats av foglossning (bäckensmärta) under din graviditet? Foglossning är vanligt men kan göra väldigt ont och hindra dig från att leva ett normalt liv. Det finns dock övningar och träning som kan underlätta för din foglossning under graviditeten…
 • Högt blodtryck = Hypertoni

  Som gravid finns det en risk att få högt blodtryck och organpåverkan, så kallad havandeskapsförgiftning eller preeklampsi. I den här artikeln går vi igenom och beskriver vad havandeskapsförgiftning är. Högt blodtryck (hypertoni) under graviditet förekommer i Sverige i ungefär åtta…

  Baby Journey är framtagen för att minska ensamheten under en graviditet och öka samhörigheten bland gravida kvinnor och partners.

  Villkor

  Ladda ned vår app här
  Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

  Copyright © Baby Journey