Natural Cycles icke-hormonella-preventivmedel

Nästan alla har hört talas om och provat hormonella preventivmedel, men allt fler kvinnor letar efter hormonfria alternativ. En förklaring till det kan vara att kvinnor idag är mer medvetna om vad de stoppar i sina kroppar och är mer pålästa kring negativa biverkningar orsakade av tillsatta hormoner. Men det beror också på att det, tack vare vetenskapliga framsteg, finns fler alternativ. Ett alternativ är Natural Cycles, den enda CE-märkta preventivappen, som har mer än två miljoner registrerade användare runt om i världen.

Natural Cycles är den enda CE-märkta* preventivappen och eftersom det är en app är den 100% naturlig.
Appen styrs av en algoritm som via din basala kroppstemperatur och andra fertilitetsindikatorer lär känna din menscykel.

Att lära känna sin kropp och förstå hur den fungerar kan vara oerhört stärkande. Kvinnans kropp är fantastisk och består av många naturliga hormoner som bland annat kan påverka ens humör, sexlust, hudtillstånd och menstruation. Många kvinnor blir under livets gång bekanta med både fysiska och psykiska förändringar orsakade av de naturliga hormonerna i kroppen. Då dessa hormoner varierar under loppet av en cykel vill vi i denna artikel belysa vikten av att lära känna sin kropp och visa er fördelarna med att förstå den genom att använda detta icke hormonella preventivmedel, som inte påverkar eller förändrar kroppens naturliga mönster.

Hur fungerar Natural Cycles?

Natural Cycles fungerar på så sätt att du mäter din basala kroppstemperatur, det vill säga kroppens vilotemperatur. Kroppstemperaturen ändras under menscykeln vilket gör det möjligt för Natural Cycles att med hjälp av en reglerad och certifierad algoritm lära sig mönstret för din unika cykel och på så sätt hitta ägglossningen och ditt fertila fönster. Temperaturen förs in i appen via Bluetooth och du har också möjlighet att manuellt lägga till valfri data under hela cykeln, inklusive förändringar i humör, sexlust, pms, hudtillstånd och smärta.

Efter en graviditet kan det vara svårt att navigera i djungeln av preventivmedel. Vissa går tillbaka till den metod de använde sig av innan graviditeten, medan andra vill byta till något annat. Natural Cycles är ett utmärkt hormonfritt alternativ efter graviditet och det går bra att börja mäta när man vill, rekommendationen är att börja när man fått tillbaka sin första mens. I NC° Birth Control får du Röda och Gröna dagar (Röda dagar innebär att du är fertil och bör använda skydd eller avstå och Gröna dagar innebär att du kan ha oskyddat sex).

Går du i tankarna att inom snar framtid vilja skaffa fler barn? Då kan du använda NC° Plan Pregnancy i avseendet att öka dina chanser att bli gravid snabbare.
I Plan Pregnancy ges en prognos för ägglossningen och en skala för vilka dagar du är som mest fertil.

Hur effektivt är det att använda ett icke hormonellt preventivmedel?

Vid typisk användning är appen 93% effektiv och vid perfekt användning är den 98% effektiv. (Perfekt användning innebär inget oskyddat sex på röda dagar)

Vi hoppas att du med hjälp av denna artikel fått mer kunskap kring Natural Cycles hormonfria preventivmedel och viljan att lära känna din unika menscykel! Med koden BabyJourney får du på Naturalcycles.com, 20 % på din årliga Natural Cycles prenumeration + gratis Bluetooth termometer.

Att en produkt är CE-märkt betyder att en tillverkare eller importör intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Natural Cycles är för dig över 18+ och skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Här kan du läsa om sexliv efter en förlossning.

Du kanske även är intresserad av

 • Guide: Så tecknar du en gravidförsäkring

  Sponsrat av Länsförsäkringar Att teckna en gravidförsäkring är något alla gravida bör göra! Och gärna så tidigt som möjligt i graviditeten då den måste vara tecknad för att man ska ha rätt till ersättning om något oförutsägbart händer. Försäkringar kan…
 • Sexliv efter förlossningen

  Många gravida funderar på när det är okej att ha sex efter förlossningen. För en del sker det snabbt och för andra tar det längre tid. Att få barn är en stor omställning, och det är inte alls ovanligt att…
 • Träna efter förlossning: Bra övningar

  När du väljer att börja träna efter din förlossning avgör du helt själv. Återhämtning efter graviditet och förlossning är högst individuell. Nedan berättar vi om vad som kan vara bra att tänka på och vilka steg du ska ta i…
 • Vad är foglossning?

  Foglossning när du är gravid är något många drabbas av. När man pratar om foglossning inom vården benämner man det som bäckensmärta eller bäckenbottenrelaterad smärta. Så, hur känns foglossning? När du är gravid blir kroppens leder rörligare, det är för…
 • Bäckenbottenträning som gravid – Bra övningar

  Har du drabbats av foglossning (bäckensmärta) under din graviditet? Foglossning är vanligt men kan göra väldigt ont och hindra dig från att leva ett normalt liv. Det finns dock övningar och träning som kan underlätta för din foglossning under graviditeten…
 • Högt blodtryck = Hypertoni

  Som gravid finns det en risk att få högt blodtryck och organpåverkan, så kallad havandeskapsförgiftning eller preeklampsi. I den här artikeln går vi igenom och beskriver vad havandeskapsförgiftning är. Högt blodtryck (hypertoni) under graviditet förekommer i Sverige i ungefär åtta…

  Baby Journey är framtagen för att minska ensamheten under en graviditet och öka samhörigheten bland gravida kvinnor och partners.

  Villkor

  Ladda ned vår app här
  Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

  Copyright © Baby Journey