Är du gravid? Inkludera Bio Oil i din hudvård

Känner du att din hud har förändrats under graviditeten – och kanske behöver lite extra kärlek? Bio-Oil naturlig hudvårdsolja hjälper dig att ta hand om din hud på bästa sätt genom graviditeten. Här kommer 5 tips för den ultimata spa-ritualen när du är gravid!

Bio-Oil Skincare Oil är en produkt du säkert har hört om tidigare då det är en av de mest kända kroppsoljorna för att motverka bristningar. Nu lanserar de en ny hudvårdsolja med 100% naturliga ingredienser, vilket är precis den typen av produkt man efterfrågar som gravid. Efterfrågan av just naturliga ingredienser ökar under graviditeten och när man precis har blivit förälder åt en nyfödd liten bebis, så den här produkten är ett efterlängtat inslag på marknaden.

Med en blandning av växtoljor förbättrar Bio-Oil huden och motverkar bristningar, ärr, torr hud och fina linjer. Den innehåller bland annat mjukgörande fröoljor från solros, safflor och nypon. Ingrediensen bisabolol verkar lugnande och antiinflammatoriskt för huden medan patchouli och lavendel skyddar den. Doften och färgen är naturlig och kommer från växter, så ingen syntetisk parfym är tillsatt. Sist men inte minst så är formulan är vegan-vänlig och alltså inte testad på djur.

5 tips för den ultimata spa-ritualen med Bio Oil

1. Tänd ljus i badrummet och sätt på lugnande musik
Att komma ner i varv en gång om dagen, eller när tid finns, är välbehövligt för både dig och bebisen i magen. Tänd ljus, sätt på lugnande meditationsmusik och känn hur kroppen och sinne får koppla av.
2. Djupa andetag!
Vi glömmer ofta bort att andas ordentligt. Att andas med hela magen är en viktig sak att komma ihåg under graviditeten. Både för det sinnliga välmåendet men också för det fysiska, då man faktiskt kan se att andning är en stor del av förebyggande träning under graviditeten. Med det sagt: ta några djupa andetag.
3. Varm dusch
Känn hur kroppen sakta mjukas upp med hjälp av det värmande vattnet från duschen.
4. Skrubba ordentligt!
Att skrubba kroppen (där du når!) för att exfoliera kroppens döda hudceller är en bra sak innan du ska boosta den med naturliga ingredienser.
5. Smörj in med Bio-Oil naturlig hudvårdsolja
Sätt dig i en bekväm position och smörj in kroppen med Bio-Oil. Den boostar din hud med massa naturliga växtoljor, förebygger bristningar, återfuktar och hjälper till mot ärr och fina linjer.

Det viktigaste under en graviditet är att vi tar hand om oss själva och våra kroppar på det bästa sättet vi kan. Att smörja in kroppen med olja är välgörande både för kroppen och sinnet. Du hittar Bio-Oils naturliga hudvårdsolja genom att klicka här!

I Mini Talk podden berättar barnmorskan Sophie allt du vill veta om bristningar.

 

Du kanske även är intresserad av

 • Guide: Så tecknar du en gravidförsäkring

  Sponsrat av Länsförsäkringar Att teckna en gravidförsäkring är något alla gravida bör göra! Och gärna så tidigt som möjligt i graviditeten då den måste vara tecknad för att man ska ha rätt till ersättning om något oförutsägbart händer. Försäkringar kan…
 • Sexliv efter förlossningen

  Många gravida funderar på när det är okej att ha sex efter förlossningen. För en del sker det snabbt och för andra tar det längre tid. Att få barn är en stor omställning, och det är inte alls ovanligt att…
 • Träna efter förlossning: Bra övningar

  När du väljer att börja träna efter din förlossning avgör du helt själv. Återhämtning efter graviditet och förlossning är högst individuell. Nedan berättar vi om vad som kan vara bra att tänka på och vilka steg du ska ta i…
 • Vad är foglossning?

  Foglossning när du är gravid är något många drabbas av. När man pratar om foglossning inom vården benämner man det som bäckensmärta eller bäckenbottenrelaterad smärta. Så, hur känns foglossning? När du är gravid blir kroppens leder rörligare, det är för…
 • Bäckenbottenträning som gravid – Bra övningar

  Har du drabbats av foglossning (bäckensmärta) under din graviditet? Foglossning är vanligt men kan göra väldigt ont och hindra dig från att leva ett normalt liv. Det finns dock övningar och träning som kan underlätta för din foglossning under graviditeten…
 • Högt blodtryck = Hypertoni

  Som gravid finns det en risk att få högt blodtryck och organpåverkan, så kallad havandeskapsförgiftning eller preeklampsi. I den här artikeln går vi igenom och beskriver vad havandeskapsförgiftning är. Högt blodtryck (hypertoni) under graviditet förekommer i Sverige i ungefär åtta…

  Baby Journey är framtagen för att minska ensamheten under en graviditet och öka samhörigheten bland gravida kvinnor och partners.

  Villkor

  Ladda ned vår app här
  Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

  Copyright © Baby Journey