Därför ska du välja ekologiska babyprodukter

Estelle & Thild är ett skönhetsvarumärke med stort fokus på certifierade ekologiska produkter, bland annat babyprodukter, som är fria från skadliga ämnen. Alla produkter är helt ekologiskt certifierade, skonsamma men också effektiva mot vår känsliga hud – liten som stor.

Med koden BABYJOURNEY får du 20% rabatt på hela babysortimentet hos Estelle & Thild.

Du hittar Estelle & Thilds babysortiment genom att klicka här!

När Pernilla som är grundare till Estelle & Thild fick sina två döttrar, började hon fundera över vad vi lämnar efter oss till nästa generation och vad det är för produkter som vi använder på våra barn. Det tog inte lång tid efter att dessa tankar satts igång innan varumärket Estelle & Thild var skapat – ett innovativt och ekologiskt certifierat skönhetsvarumärke fria från kemikalier, syntetiska ämnen och tillsatser. Idag efter varumärkets 15 år på marknaden finns Estelle & Thilds ekologiska och veganska produkter i butiker världen över. Dessutom lanserar varumärket löpande nya innovativa produkter, vilket visar på deras starka position som ledande i Skandinavien inom ekologisk skönhet.

Vår hud är kroppens största organ som faktiskt äter allt det vi ger den. När du tänker på det så känns det ganska självklart att mata huden med rätt ingredienser, eller hur? För att inte tala om vad vi ger till våra barns hud! Det kan vara lätt att glömma bort anledningen till varför man ska välja ekologiskt men egentligen är den självklar: för ekologiska produkter är det bästa alternativet för både vår egna och våra bebisars hud.

Tre favoriter utav Estelle & Thilds babyprodukter

Hos Estelle & Thild är utbudet på ekologiska och veganska produkter stort för både mamma och bebis. Här kommer tre favoriter av Estelle & Thilds babyprodukter som vi vill rekommendera för dig som har eller snart ska få en liten bebis:

1. Biocare Baby Comforting Body Oil
En kroppsolja för de minsta som verkligen sjunker in och mjukgör deras känsliga hud på ett skonsamt sätt. En perfekt produkt att använda efter badet eller i arm och knäveck under första tiden.
2. Biocare Baby All Weather Cream
En rik universalkräm som skyddar känslig babyhud från kalla vindar och hårt väder, samtidigt som den lindrar irriterad hud och vårdar torra fläckar. Formulerad med rena ekologiska ingredienser för maximalt skydd, samtidigt som ekologiska rena innehållet lugnar och lindrar.
3. Biocare Baby Body Wash
En kroppstvål som mjukgör och rengör bebisens känsliga hud utan att irritera. Att använda ekologiska och skonsamma produkter för badet är det bästa för bebisen och något vi varmt rekommenderar!

För att säkerställa produkternas gedigna kvalitet har Estelle&Thild dessutom valt att certifiera hela sortimentet via EcoCert, vilket är en av de största och mest respekterade oberoende certifieringsorganisationer i världen. EcoCert inspekterar och reglerar allt från produktion och ingredienser till färdig produkt, inklusive transporter och förpackningar. Detta för att säkerställa att alla produkter är så rena, felfria och hållbara som det bara går.

Hur mycket har du funderat över vilka produkter du matar din egen och din bebis känsliga hud med? En vanlig kvällsrutin för en kvinna kan innehålla uppemot 500 kemikalier (!) som kroppen varken mår bra av eller behöver. Att välja ekologiskt är därför alltid det mest skonsamma alternativet. Var uppmärksam på att du väljer produkter med ekologisk certifiering då det krävs många tester för att bli det och du därmed kan känna dig trygg med att du använder bra produkter på ditt barn som inte är skadliga för huden.

Du hittar hela Estelle & Thilds sortiment genom att klicka här!

Här kan du läsa om barn och hur mycket stimulans små barn faktiskt behöver.

Du kanske även är intresserad av

 • Guide: Så tecknar du en gravidförsäkring

  Sponsrat av Länsförsäkringar Att teckna en gravidförsäkring är något alla gravida bör göra! Och gärna så tidigt som möjligt i graviditeten då den måste vara tecknad för att man ska ha rätt till ersättning om något oförutsägbart händer. Försäkringar kan…
 • Sexliv efter förlossningen

  Många gravida funderar på när det är okej att ha sex efter förlossningen. För en del sker det snabbt och för andra tar det längre tid. Att få barn är en stor omställning, och det är inte alls ovanligt att…
 • Träna efter förlossning: Bra övningar

  När du väljer att börja träna efter din förlossning avgör du helt själv. Återhämtning efter graviditet och förlossning är högst individuell. Nedan berättar vi om vad som kan vara bra att tänka på och vilka steg du ska ta i…
 • Vad är foglossning?

  Foglossning när du är gravid är något många drabbas av. När man pratar om foglossning inom vården benämner man det som bäckensmärta eller bäckenbottenrelaterad smärta. Så, hur känns foglossning? När du är gravid blir kroppens leder rörligare, det är för…
 • Bäckenbottenträning som gravid – Bra övningar

  Har du drabbats av foglossning (bäckensmärta) under din graviditet? Foglossning är vanligt men kan göra väldigt ont och hindra dig från att leva ett normalt liv. Det finns dock övningar och träning som kan underlätta för din foglossning under graviditeten…
 • Högt blodtryck = Hypertoni

  Som gravid finns det en risk att få högt blodtryck och organpåverkan, så kallad havandeskapsförgiftning eller preeklampsi. I den här artikeln går vi igenom och beskriver vad havandeskapsförgiftning är. Högt blodtryck (hypertoni) under graviditet förekommer i Sverige i ungefär åtta…

  Baby Journey är framtagen för att minska ensamheten under en graviditet och öka samhörigheten bland gravida kvinnor och partners.

  Villkor

  Ladda ned vår app här
  Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

  Copyright © Baby Journey