LÄNSFÖRSÄKRINGAR

Barnsäkra hemmet

 • INNEHÅLLER:

 • APPANNONSERING

 • CONTENT MARKETING

 • INFLUENCER MARKETING

Bakgrund & utmaning:

Länsförsäkringar vill stärka sin position i segmentet gravida och småbarnsföräldrar och visa att de är ett varumärke som står för trygghet. En extremt viktig målgrupp som är trogen sin leverantör och har ett högt lifetime value. Det är ett skede av livet där många stora beslut fattas och försäkringsföretaget önskar vara nära. En av Länsförsäkringars främsta utmaningar i att nå gravida och småbarnsföräldrar är att den externa kommunikationen mot dessa upplevs formell och komplex. För att etablera sig i målgruppen och hitta moderna nytänkande vägar att kommunicera inleddes ett partnerskap med Baby Journey. 

Vad vi gjorde:

För att positionera Länsförsäkringar närmare målgruppen utvecklade vi ett koncept på temat “Barnsäkra hemmet”. Generellt finns det en nyfikenhet att få en inblick i kända personers hem så vi valde att barnsäkra hemma hos två stora influencers, Sanne Alexandra och  Michaela Forni. Vi tog med ett produktionsteam tillsammans med en expert från Länsförsäkringar och producerade filmer från dessa tillfällen. 

Som komplement till de rörliga produktionerna skapades även artiklar och checklistor i Baby Journeys gravidapp. Det redaktionella innehållet anpassades i språk, stil och design för att vara tilltalande för målgruppen. 

Resultat av kampanjen

Rekordhögt engagemang

50% av följarna till de influencers som deltog i samarbetet interagerade med innehållet.

3 av 4 användare

med barn i åldern 4-10 månader konsumerade innehållet.

Förfrågningar från influencers

Efter samarbetet har flera premium influencers skickat förfrågan om att vara med i framtida kampanjer.

“Jag är så enormt glad att få göra ett sånt viktigt och lärorikt samarbete men även få chansen att sprida kunskapen vidare till mina följare. Jag lärde mig så himla mycket och jag har fått så mycket ny kunskap. Ett av de viktigaste samarbeten jag gjort!” 

Sanne Alexandra

  Börja din resa,
  ta kontakt med oss!

  Linnéa Olsson
  Creative Sales, Baby Journey

  Baby Journey är framtagen för att minska ensamheten under en graviditet och öka samhörigheten bland gravida kvinnor och partners.

  Villkor

  Ladda ned vår app här
  Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

  Copyright © Baby Journey